Grillezett csirkecombok, póréhagymás zsemle-muffinnal
4 egész csirkecombot grillporral, borssal befűszerezek, 1 dl olajjal meglocsolom, és pihentetem, amíg a zsemle muffint összekeverem.
4 db zsemle
2 dl tej
2 tojás
Só
Reszelt szerecsendió
1 szál póréhagyma
A zsemléket a tejben megáztatom/lehet egy kis vízzel hígítani a tejet/ majd jól kicsavarom, összemorzsolom. A tojások sárgájával, a fűszerekkel és az apróra vágott hagymával jól összekeverem, majd a habbá vert tojásfehérjével lazán átkeverem. Olvasztott vajjal kikenem a muffin formát /12 db-os formába pont belefér/ és 180 fokos sütőben 30 percig sütőm. Kicsit össze fog esni, de mártásos húsokhoz nagyon finom. A tetejére sütés előtt egy-egy póréhagyma karikát lehet tenni díszítésként. A héja kicsit ropogós, középen isteni puha.
Amikor elkészül úgy néz ki mint egy virágfej, mert a póréhagyma karika rózsaszínes lesz, mint egy virág közepe. A férjem, azt mondta úgy néz ki, mint egy ráncos arcú nénike.
Hát?!
|