Füstölt sajtos csirkeragu leves
Nagyon különleges, és finom!
1 egész csirkemell
1 sárgarépa
1 fehérrépa
Kisebb karalábé fele
1 teáskanál tárkony
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
10 dkg sajt /trappista/
20 dkg füstölt sajt/karaván/
2 db húsleves kocka
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba/apróra szeletelve/
A csirkemellet kockára vágom, a zöldségeket lereszelem.
Kevés olajon megpárolom a zöldségeket /répát, karalábét/, majd rádobom a húst és összeforgatom, fehéredésig pirítom. Beleteszem a friss gombát, azzal is megforgatom, majd felöntöm 2 liter húsleves lével/2 kocka. Amikor a hús megpuhult belerakjuk a zöldborsót/ami úgy is puha/mirelit vagy konzerv/, majd a tárkonyt, végük behabarjuk tejfölösen, belerakjuk a sima reszelt sajtot, a fele füstölt sajtot és kevergetve felfőzzük, hogy a sajt elolvadjon, de ne ragadjon le az aljára.
Amikor elkészült, tálaljuk, és mellé adunk még tányéron reszelt füstölt sajtot. Remek íze lesz.
|