Kalácsok - kalácsa dióval!töltve
45 dkg liszt
5 dkg vaj
8 dkg cukor
1/2 kocka élesztő
2,7 dl tejszín
csipet só
Mindent a tálba, az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belereszelni nagylyukú reszelőn, de a vajat a tejszínnel picit fel kell melegíteni. Alaposan kidagasztom, langyos helyen a duplájára kelesztem /Pl. nyitott előmelegített sütőajtó/ formázom, majd három egyforma részre vágom. Egyenként kinyújtom, majd megszórom a következővel.
/25 dkg diópotló, mert a dió mostanság drága/10 dkg krisztálycukor,1,5 dl tejszín/ összekeverem és rákenem egyenként a három kinyújtott lapra, majd egyenként feltekerem, és így fonom össze hármas fonásban, Ez azért jó, mert sokkal könnyebb lesz omlósabb. Próbáld ki nagyon finom még 2 nap múlva is, persze ha marad belőle addig. |