Tejszínes gombás ragu
50 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
Só, bors, piros paprika
2 dl tejföl, 1 ek. Liszt
A sertéscombot hosszúkás 3-4 cm vékony darabokra vágjuk, megsózzuk, összeforgatjuk.
A hagymát apróra vágjuk, és rátesszük az olajra, fehéredésig pirítjuk, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, és pirospaprikát, borsot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhulásig főzzük, ha kell pótoljuk vizet, én beleraktam egy kiskanál Ízvarázst is.
Amikor a hús puha behabarom a tejszínnel és a liszttel, felfőzőm, összesűrítem.
Fodros kockával tálaltam /SPAR/ nagyon finom 8 tojásos tészta, olyan mintha kézzel készült volna.
|