Másféle túrógombóc
8 dl tej
10 nagy evőkanál gríz /kb. 20 dkg/
2 csomag vaníliás cukor
A felsorolt összetevőkből nagyon kemény tejbegrízt kell főzni.
Hűlni hagyjuk, és ameddig hűl addig elkészítjük a túrót.
1 kg túrót áttörünk. Hozzáadunk 3 egész tojást és 3 tojás fehérjét /nem kell felverni/ 2 evőkanál cukrot és l csomag vaníliás cukrot.
Az egészet jó habosra kikeverjük.
A kihűlt grízt összekeverjük a túróval. Vizes kézzel gombócokat formálunk és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Jénaira helyezzük, majd néhány percig a sütőbe átmelegítjük. /15 perc/ kicsi kérde lesz a gombócnak.
Langyos vaniliás-cukros tejföllel meglocsoljuk, porcukorral megszórjuk. Önthetünk rá még egy kis olvasztott csokoládét is. |