Likőrös kuglóf
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 tojás
2 zacskó vaníliás cukor
2 dl krémlikőr, /én aromát használok/
12,5 dkg liszt
12,5 dkg étkezési keményítő
1 zacskó sütőpor
a tetejére porcukor és kakaópor
a forma kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa
A margarint megolvasztjuk egy kicsit, a robotgép habverőjével a tojásokat hozzáadott vaníliás cukorral krémesre keverjük.
Evőkanalanként beleszórjuk a porcukrot, és addig keverjük, amíg sűrű masszát kapunk. Állandóan keverjük, és közben óvatosan belecsorgatjuk a margarint és az aromát. Simára összedolgozzuk, majd beleszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet.
Margarinnal vastagon kikenünk egy kuglófformát kb. 2 l-es. Zsemlemorzsával egyenletesen meghintjük, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 175 fokon 1 1/4 órát sütjük.
A kuglófot a formában kb. 15 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük. Porcukorral és kakaóporral meghintve kínáljuk.
|