Szűzpecsenye leveles tésztában
1 mirelit leveles tészta
1 szép darab szűzpecsenye
½ kg csirkemáj
Só, bors, majoranna, pirospaprika
2 gerezd fokhagyma préselve
2 száraz zsemle/tej/
1 tojás/a fehérjét felverjük habbá/
A májat ledaráljuk és körülbelül olyan tölteléket készítünk, mint a töltött húsoknál, csak kicsit lazábbat.
A darált csirkemájat, a tejben áztatott, kinyomkodott zsemlét, tojást,a habot is, sót, borsot, majorannát, fokhagymát, paprikát jól összedolgozzuk, pépesre.
Fél centi vastagra kinyújtjuk és bekenjük vékonyan olvasztott vajjal, rásimítjuk a tölteléket vékonyan, egyenletesen.
A szűzpecsenyét bedörgölöm grillfűszerrel, és hirtelen minden oldalát megkapatom az olajon, pici vizet öntök alá és fedő alatt 15 percig átpárolom, kiveszem lecsepegtetem, majd ráhelyezem a kinyújtott megkent tésztára, és felgöngyölöm. A két végét is bedugdosom, hogy ne folyjék ki a töltelék, majd megkenem tojássárgájával. Nagyon lassan gyengén előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsül. Nagyon finom, és nagyon mutatós. Kicsit várni kell a szeleteléssel, mert ha nagyon forró szétesik. |