Capuchinó kocka
4 tojás
15 dkg cukor
3 zacskó vaníliás cukor
12,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
5 dkg darált mandula
10 dkg reszelt étcsokoládé
36 g színtelen zselatin
1 l tejszín
4 evőkanál kapucsínópor
7-8 dkg csokoládés ostyarúd
A tepsi kikenéséhez margarin
A tojásokat 4 evőkanál forró vízzel 10 perc alatt krémesre keverjük. Közben hozzáadjuk a cukrot, és beleszórunk 1 zacskó vaníliás cukrot. Kb. 2 percig verjük, majd beleforgatjuk a sütőporral és a mandulával elegyített lisztet. Végül hozzáadjuk a reszelt csokoládét, és margarinnal kikent tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon 30-35 percig sütjük.
A tésztalapot nedves konyharuhára borítjuk, és egy másik konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A kapucsínóport 6 evőkanálnyi forró vízben elkeverjük. Feloldjuk benne a zselatint, és hűlni hagyjuk.
A tejszínt 2 adagban 1-1 zacskó vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. A tésztalapot hosszában félbevágjuk. A kapucsínós zselébe 2-3 evőkanál tejszínhabot vegyítünk.
Az egyik tésztalap köré kb. l8,.5x16 cm-es keretet állítunk, vagy több réteg erős alufóliából ekkora keretet hajtunk. A kapucsínókrém felét a tésztalapra simítjuk, a másik tésztalappal befedjük, és a maradék krémmel megkenjük. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Az ostya rudakat durvára felaprítjuk. A korkára vágott sütemény tetejére szórjuk. |