Fonott pulyka, hagymás krumplival
A pulyka ANDI konyhájából való
Egy nagydarab pulykamellet vettem /kb.70 dkg/, és ezt hosszú csíkokra vágtam.
50 dkg bacon szalonnát használtam fel, a pulykához és a burgonyához.
A pulykacsíkokra egy-egy bacon szalonna szeletet fektettem, és 3-as fonásban egymásra hajtogattam, fogpiszkálóval tűztem össze felül és alul is.
Megcsináltam a pácot: kb. 7-8 dl tejhez tettem 1 ek.vegetát, 1 ek.hagyma krémet, és ½ ek. Fokhagyma krémet, 1 zacskó pulykafűszert. Egy éjszakára beraktam a hűtőbe.
Másnap jénaiba egymás mellé fektettem, nekem nem volt gyöngyhagymám, igy aszalt szilvát, és aszalt sárgabarackot tettem mellé, l dl vizet és 1 dl olajat öntöttem alá lefedtem alufóliával, egyfolytában locsolgattam, mert hamar kiszáradt volna. Nagyon mutatós, és a sütése hamar kész van.
A hagymás krumplit úgy csináltam, hogy karikára vágtam a meghámozott krumplit, és egy sor bacon szalonnára ráfektettem, megsóztam, karikáztam rá vöröshagymát, majd megint krumplit, bacon szalonnát és hagymát. A tetejére bacon szalonnát tettem.
Leöntöttem 1 dl főzőtejszínnel és egy kis olvasztott vajjal. Alufóliával lefedem és kb. 30 perc sütöm, majd a fóliát leveszem és pirítom még egy 10 percet. |