1,5 kg körüli dagadó, ezt felszúrattam a hentessel, majd megtöltöttem, 2 zsemle tejben áztatva, kinyomva/ só, bors, 1 tojás, petrezselyem, 1 doboz májkrém. Mindezt nagyon jól összedolgoztam, és megtöltöttem vele a húst, amit belül is megsóztam.
Kivülről megszórom flekken fűszerrel, és zúzott fokhagymával. Én mielőtt beteszem a sütőbe hirtelen megpírítom mindkét oldalát a húsnak, igy sütés közben benne marad az íze, szaftja is. nem fok kiszáradni. Öntsünk alá 1 dl olajat, 1 dl vizet, vagy bort, fedjük le. Kb. 170 fokon 40-50 percig sütjük, majd a fedést levesszük, és pirítjuk egy kicsit. Ezt is hidegen szeleteltem, és aszpikkal lekentem. Nagyon finom hidegen, melegen egyaránt. |