OKTÓBERBEN ELINDULT A FŐZŐISKOLÁM! Mindenkit szeretettel várunk, aki szeret sütni-főzni, barátkozni. Bővebb információ: http://www.fozoiskolamind.hupont.hu vagy telefonon: 06 30 900 6578
GYERE ÉS ÉREZD JÓL MAGAD!!!
http://www.fozzkeveremkavarom.network.hu
Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe kedves isnmerősöm Eszter blogját, ahol csodálatos sütiket, főételeket, és nem utolsó sorban nagyon kedves embereket ismerhettek meg.
http://www.singersgastro.blogspot.com
30 dkg cukkini 30 dkg piros húsú kalifornia paprika 30 dkg póréhagyma 30 dkg gépsonka vagy párizsi 2 ek. vaj 3 dl tejszín 4 tojássárgája 1 csipet őrölt szerecsendió 10 dkg reszelt sajt só, őrölt fehér bors A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A héjas cukkinit, a paprikát karikára, a pórét elnyújtott karikára szeleteljük. A sonkát vagy a párizsit ledaráljuk vagy aprítógéppel morzsára törjük. A vajjal jól kikenünk egy hőálló edényt, és az aljára terítjük a darált felvágottat, majd sorban kicsit egymásra helyezve lerakjuk a zöldségeket. Összekeverjük a tejszínt a tojássárgájával, a szerecsendióval és a reszelt sajttal, megsózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal. Ezt a keveréket elosztjuk a zöldségeket, és a megmaradt vajat rámorzsoljuk. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük. A zöldségeket forrón tálaljuk.