Dióhabos scharlotte
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 sütőpor
2 evőkanál kakaópor/sima/
Ebből piskótát sütünk. A tojásokat szétválasszuk, a cukrot a sárgájával kikeverjük. A lisztet a sütőporral elegyítjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd szépen összedolgozzuk. Legvégül a tojáshab, hogy ne törjön össze. A kakaóport a liszthez keverjük.
Lapos vajazott, lisztezett sütőben sütjük. Vizes konyha ruhára borítjuk és még melegen feltekerjük. A konyharuhát körbetekerjük, hogy ne száradjon ki.
A krém ugyanaz, mint az ÁRON szeletnél.
Ezzel megkenjük az óvatosan kisodort tésztát, majd visszatekerjük, és hűtőbe rakjuk egy kicsit összeállni. Megcsinálom a dióhabot. Lehet tejszínhabból csinálni, adunk hozzá cukrozott diót, vagy dejót/ 2,5 dl tejszín 3 ek dió vagy dejó 2 ek. Cukor, 1 csomag zselatint, de habporból is ugyanolyan finom. A zselatint nem szabad főzni csak langyosítani!
Amikor ezzel kész vagyunk, egy félgömb alakú edényt keresünk, kibéleljük folpackkal és felszeleteljük a tekercset, nagyon szép a barna piskóta a fehér töltelékkel és kirakjuk vele az edény alját és oldalát is, majd megtöltjük a dióhabbal és befedjük a maradék piskótaszeletekkel. A tetejére egy akkora tányért teszünk ami egy kicsit lelóg róla, hiszen erre fogjuk kiborítani a bombát. Levesszük róla a folpackot, és gyönyörködés után felszeleteljük és megesszük.
|